Galleri Bodil Kjr

Bodil Annette Laurentzi Kjr


Inspiration


Jeg hedder Bodil Kjær, er født i 1960 på et husmandssted i Tvis. Hvor min far var landmand og min mor hjemmegående. Jeg er den mellemste af 3 søskende. Jeg har 2 voksne børn, de er bosat i København og Århus. Min samlever John, og jeg bor i det naturskønne område i Holstebro, hvor vi har Lunden og Store Åen i vores baghave. –

Naturen har altid haft stor betydning for mig, jeg er en rigtig bondepige. – jeg kan ikke lade være med at følge med i om regn, sol, vind fordeler sig så der er grøde i jorden.
Er der varme nok til at så? Er der vand nok til at planter kan gro? Er der for megen vind, så jorden fyger? Er der for meget sol og varme, så planterne svier? Er der for meget vand, så høsten ikke kan komme i hus? Naturen er en stor del af vores liv, vi ved det, men alt for ofte har vi ikke tid til at dvæle ved det. Jeg forsøger at male med tanke på, at få noget af den storslåede natur på lærred. Og med vished om, at naturen både tager og giver, der skal være lys og skygge i oplevelsen.

I 2005 var jeg på job afklaring på Vision 7500, hvor et af aktiviteterne var at male. Jeg meldte mig til, og derved fik jeg en ”Aha” oplevelse, da det at få en pensel i hånden bare virkede for mig. Jeg har ikke malet før 2005. Men nu øver jeg mig, og finder stor glæde ved håndværket.

Jeg maler både med olie og acryl maling, – det giver 2 meget forskellige udtryk og det giver mig mulighed for at bruge 2 meget forskellige teknikker. Ens er det dog, at jeg maler forholdsvis hurtigt. Og rammer jeg ikke det jeg ønsker, kan jeg ikke lave om – er maleriet i mine øjne ”forkert” bliver det kasseret, jeg kan ikke ændre og lede efter udtrykket bagefter. Enten sidder det i skabet eller også er det forkert!

At male med olie, har jeg lært hos Jan Schuler, hvor også blandningen af farver indgår, jeg har 8 farver og derfra blandes de til dem, jeg vil have på mit maleri, – det finder jeg meget spændende og er en stor del af processen ved et oliemaleri. Når jeg maler med olie kræver det en helt særlig disciplin, at få de små detaljer med og få det til at komme til udtryk.

Og at finde glæden ved acryl, lærte jeg hos Gete Aakjær, hvor hun præsenterede mig for teknikken at male med spartel. – Det har gjort, at jeg nu kun bruger spartel til mine acrylmalerier, dog enkelte strøg med pensel, som bruger jeg til den sidste finish.

Spændingen mellem lys og skygge har i begge teknikker den helt store betydning, og at der er linjer i billedet som afspejler det naturlige. Jeg arbejder ud fra, at der er noget genkendeligt i mine billeder, at beskueren ikke skal bruge tid på at finde motivet, men kan se motivet og finde genkendelse, og dernæst detaljerne, som kommer frem ved at hvile ved billedet.

Jeg var medlem af den lokale kunstforening Nordvest Kunst, og har derigennem deltaget i fælles udstillinger bl.a. på Clausager Kunstvirke i 2008 og Gimsing Hoved Kunst- og Kulturcenter i 2009, og den årlige efterårsudstilling i Vemb Forsamlingshus. I 2009 fik jeg publikumsprisen ”Årets Julekrybbe” ved Holstebro Kirke.
 
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk